Wat mooi is moet mooi blijven

Als je tuin je lief is

Als je een eigen tuin hebt besteed je daar waarschijnlijk veel aandacht aan. Steeds meer mensen gaan over tot het deels bestraten van hun voortuin of achtertuin. Dat is heel praktisch, maar ook decoratief. Met bestrating creëer je net dat stukje terras waarop je rustig kan gaan zitten. Je kan er ook een mooi pad mee aanleggen van de deur naar de poort. Wanneer je gaat bestraten is het zaak dat de diverse delen van je tuin mooi in elkaar overlopen. Dat doe je met opsluitbanden beton.

Een natuurlijke overgang

Met opsluitbanden zorg jij ervoor dat de diverse elementen in je tuin naadloos in elkaar overgaan. Je kan het looppad ermee afscheiden van het terras, maar je kan er ook een oprit voor de auto mee afwerken. Een opsluitband voorkomt dat de bestrating zal gaan verzakken, maar hij voorkomt ook dat een aangelegde border bij de eerste de beste regenbui verspreid ligt over je net aangelegde tuinpad. Die overgang leg kan je op meerdere manieren aanleggen.

Dezelfde kleur of een contrastkleur

Je kan de delen van een tuin in elkaar laten overlopen met dit soort banden in dezelfde kleur als de bestrating. Wat je dan krijgt is één effen geheel, wat weliswaar neutraal is, maar waar verder nauwelijks vorm in zit. Wie een mooi motief in zijn bestrating wil aanleggen doet er dan ook goed aan om deze banden in een contrastkleur aan te leggen. De banden zijn er in meerdere kleuren en afwerkingen. De standaard beton kleuren zijn uiteraard een goede keuze, maar er is ook keuze uit bijvoorbeeld Asian Bluestone en Basaltino. Wanneer je in je tuin op meerdere plekken dit materiaal bestrating hebt aangelegd maak je op deze manier een mooi patroon waar je nog jaren op een praktische manier van kan genieten.